Kiseli kupus može se pripremiti na puno načina, a jedan od najjednostavnijih je dinstanje. Potrebno ga je samo dobro začiniti pa ga šufigati na nekoj vrsti masnoće - najbolje na domaćoj masti ili masnoći koju su pustile kobasice ili panceta. I to je sve.
E, ali, kao što je dobro poznato, detalji čine veliku razliku. Pa je, kao što smo spomenuli, kupus ukusniji kad se prodinsta na masti, umjestto na ulju, no postoji još jedan mali trik, a uključuje sastojak koji ima svaka kuća.
Dodate li kiselom kupusu za vrijeme dinstanja malo šećera, taj će dodatak izbalansirati okus jela, koje na kraju pripreme često zna biti previše kiselo. Ako vam baš jako smeta izrazita kiselina, kupus prije dinstanja možete isplahnuti.
Šećer svakako nije jedini dodatak koji podiže okus kiselog kupusa pa mu dodajte i lovora, crvene paprike (po mogućnosti dimljene). Nećete pogriješiti ni ako ubacite malo mljevenog cimeta i klinčića - uostalom, ti se začini dodaju u nadjev za arambašiće, a znamo kako je to jelo ukusno i puno aroma koje se međusobno nadopunjuju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....