Ne bacajte stari kruh, jer lako ga možete učiniti jednako dobrim za jelo kao što je onaj friški, tek kupljen. Sve što vam treba za postupak koji čuda čini pronaći ćete u svakoj prosječno opremljenoj kuhinji.
Mislimo na vodu i sasvim običnu pećnicu.
Kruh najprije trebate dobro smočiti pod vodom pa ga zatim ispeći u pećnici na 200 stupnjeva. Vrijeme pečenja ovisi o veličini kruha, a računa se da je za standardni francuz potrebno oko osam minuta da bi postao mekan iznutra, a iznutra neodoljivo hrskav kao kad je bio svježe ispečen.
Pripazite ako je štruca kruha kojoj na ovaj način planirate udahnuti novi život već načeta. Dođe li pupa u dodir s vodom, moga bi se previše namočiti. U slučaju kruha kojemu nedostaje dio štruce, koricu namočite rukom ili čistom kuhinjskom krpom koju ste smočili pod vodom pa ste ju ocijedili.
Detalje postupka možete vidjeti u videu koji slijedi u nastavku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....