StoryEditorOCM
Savjetinema bacanja

Stari kruh može postati jednako dobar kao onaj svježe ispečen: evo što točno trebate napraviti, ovaj postupak čuda čini

Piše T. S. M.
23. ožujka 2025. - 10:15

Ne bacajte stari kruh, jer lako ga možete učiniti jednako dobrim za jelo kao što je onaj friški, tek kupljen. Sve što vam treba za postupak koji čuda čini pronaći ćete u svakoj prosječno opremljenoj kuhinji.

Mislimo na vodu i sasvim običnu pećnicu.

Kruh najprije trebate dobro smočiti pod vodom pa ga zatim ispeći u pećnici na 200 stupnjeva. Vrijeme pečenja ovisi o veličini kruha, a računa se da je za standardni francuz potrebno oko osam minuta da bi postao mekan iznutra, a iznutra neodoljivo hrskav kao kad je bio svježe ispečen.

image
Shutterstock

Pripazite ako je štruca kruha kojoj na ovaj način planirate udahnuti novi život već načeta. Dođe li pupa u dodir s vodom, moga bi se previše namočiti. U slučaju kruha kojemu nedostaje dio štruce, koricu namočite rukom ili čistom kuhinjskom krpom koju ste smočili pod vodom pa ste ju ocijedili.

Detalje postupka možete vidjeti u videu koji slijedi u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 10:41