Rujan je u Dalmaciji u znaku grožđa i jematve, ali je, također, u znaku liganja. Ako vas posluži sreća, ribička ili ona na punti od portafoja pa se ovog vikendda domognete dobrih, friških liganja, možda ćete ih poželjeti baciti na gradele. A u tom slučaju moglo bi vam dobro doći par savjeta koji jamče da će lignje sa žara biti mekane i ukusne, a ne žilave i gumaste. Jer i to se zna dogoditi, a baš je šteta.
Prva stvar na koju trebate pripaziti je da su lignje sobne temperature prije nego ih bacite na gradele. Trebale bi, također, biti dobro posušene, kako bi se manje lijepile. Nakon što ste ih stavili na gradele, ne dirajte ih barem minutu - ne brinite ako se malo zalijepe, odlijepit će se čim se zapeku. Pripazite i da ih ne prepečete jer će postati tvrde.
...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....