StoryEditorOCM
Savjetidjeluje čudesno

Tajni sastojak za savršene lazanje: mnogi ne znaju da bi ga trebali koristiti pa su im lazanje uvijek pomalo bezvezne

Piše T. S. M.
4. travnja 2024. - 15:12

Kad je neko jelo jako popularno, neminovna mu je ova sudbina: dobit će sto i jednu verziju izvornog recepta. Ljudi su jednostavno takvi, svatko voli dodati ili oduzeti nešto u skladu sa svojim ukusom, a da nije tako svi bismo još uvijek jeli samo meso pečeno na ražnju ili zobali bobice.

Talijanska kuhinja jedna je od najpopularnijih na svijetu pa su mnoga njena jela pretvorena u kulinarske nebuloze koje nemaju veze s tradicijom. Jedno od takvih jela su lazanje, koje umjesto da budu jelo od domaće tjestenine slojevito kombinirane sa moćnim raguom koji se dugo kuhao na laganoj vatri, često završe kao blijeda sjena tog veličanstvenog specijaliteta.

Rade se od neadekvatno pripremljene kupovne tjestenine, s mljevenim mesom sumnjive kvalitete tek malo "ok...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 12:34