Ne čini li se i vama da su jagode ove godine nekako vodenaste, kao da im nedostaje okusa? Možda se to mi samo tješimo, jer nam cijena ne odgovara pa tražimo skužu za ne kupiti ih. Umišljen ili ne, nedostatak okusa kod jagoda da se riješiti na više načina.
Jeste li znali da jagode mogu postati još bolje ako im se doda... e, ako ste mislili da je riječ o sodi bikarboni, octu ili nekom sličnom sastojku koji je obično zvijezda "malih kućnih čarolija" koje kruže društvenim mrežama, pogriješili ste. Ono što vam je potrebno je nešto što ima svaka kuhinja, barem u Dalmaciji.
Dakle, ako su vam jagode lagano bljutave, popravite ih maslinovim uljem. Možda vam se taj soj čini čudnim, ali gurmani tvrde da se dodavanje maslinovog ulja jagodama može poboljšati njihov okus. Malinovo ulje jagodama dodaje suptilnu, orašastu notu, ali također može pojačati dojam sočnosti.
Neki vole jagode preliti maslinovim uljem kako bi dulje ostale svježe, jer im ono pomaže u zadržavanju vlage, sprječavajući njihovo isušivanje, a ujedno ih štiti od mikroorganizama koji izazivaju truljenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....