StoryEditorOCM
Savjetineobičan spoj

Tko bi rekao da ovaj sastojak podiže okus jagodama i čuva ih od propadanja! Sigurno ga imate, a nije soda niti ocat

Piše T. S. M.
7. lipnja 2025. - 12:10

Ne čini li se i vama da su jagode ove godine nekako vodenaste, kao da im nedostaje okusa? Možda se to mi samo tješimo, jer nam cijena ne odgovara pa tražimo skužu za ne kupiti ih. Umišljen ili ne, nedostatak okusa kod jagoda da se riješiti na više načina.

Jeste li znali da jagode mogu postati još bolje ako im se doda... e, ako ste mislili da je riječ o sodi bikarboni, octu ili nekom sličnom sastojku koji je obično zvijezda "malih kućnih čarolija" koje kruže društvenim mrežama, pogriješili ste. Ono što vam je potrebno je nešto što ima svaka kuhinja, barem u Dalmaciji.

image
Sophie Boussahba/Biosphoto Via Afp

Dakle, ako su vam jagode lagano bljutave, popravite ih maslinovim uljem. Možda vam se taj soj čini čudnim, ali gurmani tvrde da se dodavanje maslinovog ulja jagodama može poboljšati njihov okus. Malinovo ulje jagodama dodaje suptilnu, orašastu notu, ali također može pojačati dojam sočnosti.

Neki vole jagode preliti maslinovim uljem kako bi dulje ostale svježe, jer im ono pomaže u zadržavanju vlage, sprječavajući njihovo isušivanje, a ujedno ih štiti od mikroorganizama koji izazivaju truljenje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:49