Ako ste isplanirali skuhati veću teću šalše od poma, po svoj se prilici nimalo ne radujete što ćete oho-ho vremena morati provesti ne samo kuhajući i miješajući umak koji lagano vrijucka, nego i blanširajući, hlađenje i guljenje svih tih kilograma rajčica prije kuhanja. Sasvim se opravdano zapitati je li ovaj korak uopće potreban.
Neki kažu kako im kora rajčice i njene sjemenke nimalo ne smetaju dok jedu šalšu - takva se obično naziva šporkom šalšom - dok drugi padaju u nesvijest zaluta li im u tanjur koja kožica ili špica. Kad se kuha za takve, običaj je ukloniti i koru i sjemenke, a hoćete li to napraviti unaprijed na gore opisan način ili ćete ih ukloniti nakon što je šalša skuhana, pasiranjem ili blendanjem, na vama je. Ali nije svejedno.
...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....