Prženi krumpirići iz McDonald‘sa po mnogima su najbolji pomfrit na svijetu. Hvale im okus, hvale im hrskavost i otvoreno priznaju da takav kod kuće nikad ne bi uspjeli napraviti pa to ni ne pokušavaju.
S druge su strane oni koji vjeruju da se to savršenstvo ipak može postići i u kućnoj radinosti pa s dobrom dozom ponosa dijele svoje trikove za ostvarenje tog cilja. Neki od tih trikova su manje, a neki više učinkoviti, no kad vam takav savjet otkrije nekadašnji zaposlenik tog globalnog fast food lanca, e pa onda bi se nad njim trebalo malo zamisliti.
Scot Rivers iz Santa Fea u Sjedinjenim državama na Quori je otkrio da je tajna najboljeg pomfrita na svijetu u namakanju krumpira prije prženja. Scot je, kako je napisao, u mladosti radio u spomenutom lancu restorana i još se dobro sjeća kako se točno radio njihov čuveni pomfrit. Kako je naglasio, bilo je to u vrijeme dok je svaka poslovnica zasebno odrađivala sve korake pripreme prženih krumpirića, jer danas to više nije slučaj.
"Davno, davno, u srednjoj školi, kratko sam vrijeme radio u McDonald‘su. Tada je svaki McDonald‘s pravio vlastiti pomfrit, od pravih krumpira, a ne unaprijed pripremljenih, smrznutih. Krumpire sorte Idaho su nam dostavljali u vrećama od 50 kg, a naš je zadatak bio oguliti ih, ručno narezati posebnom napravom i staviti ih u veliki sudoper od nehrđajućeg čelika napunjen vodom.
Zatim bismo ih prali ručno, mućkajući ih i vrteći ih u vodi sve dok ne bi postala bijela. Vodu bismo zatim ocijedili, pa bi postupak ponavljali dok voda ne ostane bistra. Obično su za svaku seriju bila potrebna oko 3-4 pranja, ako se dobro sjećam. Nikada, ali baš nikada nismo pržili krumpire a da sav škrob ne bi bio dobro ispran. Zato su McDonald‘sovi krumpirići uvijek bili najbolji." otkrio je nekadašnji zaposlenik lanca.
"Ukratko, nije dovoljno samo namočiti krumpir, potrebno je isprati škrob. Prelijte ih vodom, operite, isperite i ponavljajte postupak sve dok voda ne bude bistra. Osušite ih na papirnatom ručniku i pržite na 190 stupnjeva Celzija. Uvjerit ćete se da su to najhrskavi krumpirići koje ste ikada napravili", savjetovao je Scot čiji je sadržaj na spomenutoj platformi vidjelo preko 17 milijuna ljudi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....