Uzdišete li zaneseno nad tuđim objavama domaćeg peciva koje izgleda tako mekano kao da je sazdano od oblaka i mislite da vama tako nešto nikad ne bi moglo poći za rukom, dobro da ste otvorili ovaj članak. Otkrit ćemo vam kako ispeći kifliće i bublice tako savršene kao da ih je zamijesio i ispekao majstor pekar.
Tajna je u malom triku kojim se koriste i profesionalci.
Trik za savršeno mekano pecivo
Umjesto da koristite samo mlaku vodu, u tijesto za kifliće i slično pecivo dodajte dio mlijeka i malo maslaca. Mlijeko obogaćuje okus i daje mekanu, blago slatkastu notu, dok maslac čini unutrašnjost prozračnom i podatnom.
Još bolji rezultat postići ćete ako peciva prije pečenja premažete mlijekom (jer tako će im kora ostati mekana) pa ih nakon pečenja pokrijete kuhinjskom krpom kako bi se para zadržala i dodatno omekšala koricu.
Očaravajuća mekoća
Rezultat su kiflići koji su iznutra lagani i mekani, a izvana tek toliko zapečeni da budu neodoljivi. Sve što još trebate napraviti, prije nego se bacite na uživanje, je pohvaliti se fotografijom svog tek pečenog i očaravajuće mekanog peciva. Pa nek se svi pitaju...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....