StoryEditorOCM
Savjetimoćan spoj

Trik profesionalnih pekara za kifliće i bublice mekane poput oblaka: u tijesto dodajte i ova dva sastojka, čuda čine!

Piše T. S. M.
2. listopada 2025. - 07:05

Uzdišete li zaneseno nad tuđim objavama domaćeg peciva koje izgleda tako mekano kao da je sazdano od oblaka i mislite da vama tako nešto nikad ne bi moglo poći za rukom, dobro da ste otvorili ovaj članak. Otkrit ćemo vam kako ispeći kifliće i bublice tako savršene kao da ih je zamijesio i ispekao majstor pekar.

image
Shutterstock

Tajna je u malom triku kojim se koriste i profesionalci.

Trik za savršeno mekano pecivo

Umjesto da koristite samo mlaku vodu, u tijesto za kifliće i slično pecivo dodajte dio mlijeka i malo maslaca. Mlijeko obogaćuje okus i daje mekanu, blago slatkastu notu, dok maslac čini unutrašnjost prozračnom i podatnom.

image
Shutterstock

Još bolji rezultat postići ćete ako peciva prije pečenja premažete mlijekom (jer tako će im kora ostati mekana) pa ih nakon pečenja pokrijete kuhinjskom krpom kako bi se para zadržala i dodatno omekšala koricu.

Očaravajuća mekoća

Rezultat su kiflići koji su iznutra lagani i mekani, a izvana tek toliko zapečeni da budu neodoljivi. Sve što još trebate napraviti, prije nego se bacite na uživanje, je pohvaliti se fotografijom svog tek pečenog i očaravajuće mekanog peciva. Pa nek se svi pitaju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 02:33