Savršeno tvrdokuhano jaje za mnoge je cilj kojemu uzaludno strepe - što god pokušali, nešto uvijek pođe krivo. Ponekad su previše mekana, ponekad su previše tvrda, koji put im ljuska pukne, koji put nikako da se skine. Za puno smo trikova koji olakšavaju kuhanje jaja utvrdo čuli, no čini se da nisu svi baš jednako učinkoviti.
Jedan od trikova na koje najčešće možete naići spominje sodu bikarbonu. Kako se obično navodi, u vodu za kuhanje jaja treba staviti žličicu, a soda će odraditi svoje i omekšati ljusku koja će se kasnije lako skinuti.
E, kako da ne. Ako ste ikad iskušali ovaj trik, znate da je riječ o babljoj priči - koliko god ta ideja zvučila logično u teoriji, u praksi se redovito pokaže neutemeljenom. No čini se da je problem nije u sastojku, nego u količini.
Sudeći po videu koji donosimo u nastavku, da bi ovaj trik upalio, u vodu je potrebno dodati pozamašnu količinu sode. Iz nekog razloga čiji nam smisao izmiče, za uspjeh trika potrebno je dodati i ulje.
Sve u svemu, sudeći po videu - ako i to nije neki trik, ali na naš račun - za savršen rezultat jaja se stave u hladnu vodu, obilato im se doda soda, dovedu se do vrenja, a zatim se maknu s vatre i poklope.
Nakon pola sata skuhana su baš kako treba, a ljuska se lako skida. Pogledajte...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....