StoryEditorOCM
Savjetikao čarolija

Za najbolji i najčvršći šlag koji se ne topi ni na sobnoj temperaturi isprobajte ovaj trik. Jednostavno je, pogledajte

Piše T. S. M.
27. svibnja 2024. - 07:05

Šlag od slatkog vrhnja neizostavan je sastojak mnogih omiljenih kolača, no za neke, šlag slatkog vrhnja je - izvor frustracije. Najčešći problem koji s njim imaju vezan je uz čvrrstoću: pod jedan, teško postižu da se šlag stisne kako treba te, pod dva, imaju problema s njegovom postojanošću pa im brzo postane tekuć. 

Srećom, postoji mali trik koji će sve te probleme eliminirati.

Sve što treeba napraviti je od pola litre slatkog vrhnja oduzeti 120 ml te ih pomiješati s i 1 žlicom šećera u prahu i 1 žlicom škrobnog brašna (gustina). Smjesu je zatim potrebno staviti na vatru i kuhati dok se ne pretvori u pastu (dovoljna je tek koja minuta), a zatim je treba pustiti da se ohladi.

Ohlađenu pastu s gustinom treba dodati uostatak slatkog vrhn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 16:19