StoryEditorOCM
Savjetiza top rezultat

Za šlag kao iz slastičarnice trebat će vam ‘tajni sastojak‘. Djeluje poput čarolije, bit će vrlo čvrst i neće se topiti

Piše T. S. M.
28. travnja 2024. - 16:29

Napraviti šlag od slatkog vrhnja je lako. Barem u teoriji. Treba ga dobro istući mikserom i pritom pripaziti da se ne pretjera, jer u suprotnom lako može postati maslac. Međutim, puno toga može poći naopako pa ne samo da na kraju možemo završiti s maslacem, nego i s pjenušavom, slatkastom juhicom s okusom slatkog vrhnja.

Srećom, svemu se tome može doskočiti, a osnovni savjet glasi: pripazite da su vam slatko vrhnje i zdjela u kojoj miksate hladni.

No čak i ako znamo spomenuta osnovna pravila, mnogima je pravi izazov pitanje kako stabilizirati šlag - to jest, kako ga duže očuvati čvrstim. Kao što ste možda već primijetili na vlastitu štetu, šlag je po samoj svojoj prirodi prilično nestabilna stvar: uglavnom je to zrak koji na okupu drži mreža mliječnih proteina i molekula masti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 17:47