Napraviti šlag od slatkog vrhnja je lako. Barem u teoriji. Treba ga dobro istući mikserom i pritom pripaziti da se ne pretjera, jer u suprotnom lako može postati maslac. Međutim, puno toga može poći naopako pa ne samo da na kraju možemo završiti s maslacem, nego i s pjenušavom, slatkastom juhicom s okusom slatkog vrhnja.
Srećom, svemu se tome može doskočiti, a osnovni savjet glasi: pripazite da su vam slatko vrhnje i zdjela u kojoj miksate hladni.
No čak i ako znamo spomenuta osnovna pravila, mnogima je pravi izazov pitanje kako stabilizirati šlag - to jest, kako ga duže očuvati čvrstim. Kao što ste možda već primijetili na vlastitu štetu, šlag je po samoj svojoj prirodi prilično nestabilna stvar: uglavnom je to zrak koji na okupu drži mreža mliječnih proteina i molekula masti...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....