Pripremate li slastice za neku posebnu priliku, sigurno već planirate kako ćete ih lijepo ukrasiti. No je li krema koju planirate koristiti dovoljno čvrsta, a opet dovoljno mekana za istiskivanje iz slastičarske vrećice? Ako je previše čvrsta, namučit ćete se i ukrasi vam neće lijepo izgledati, a ako je, pak, nedovoljno čvrsta, ukrasi bi vam se mogli otopiti.
Nudimo vam mali trik uz pomoć kojeg krema za ukrašavanje slastica može dobiti baš savršenu gustoću i postojanost.
Jedna od najzgodnijih krema za ovu namjenu je ona na bazi krem sira (recept slijedi u nastavku), a da bi bila upravo savršeno gusta pomoći će vam - mlijeko u prahu.
Krem sir, u usporedbi s maslacem, s kojim se miješa u ovoj vrsti kreme, sadrži puno vode, a masnoća i voda nisu baš najbolji prijatelji. I tu nastupa mlijeko u prahu, djelujući poput jastučića koji upija dio vlage u krem siru i pomaže mu da se bolje pomiješa s maslacem.
Krema za ukrašavanje slastica
Sastojci
150 g krem sira (sobne temperature)
150 g šećera u prahu
125 g maslaca (sobne temperature)
50 g mlijeka u prahu
4 g ekstrakta vanilije
Priprema:
Krem sir i maslac miksajte dok se potpuno ne spoje, zatim im dodajte šećer un prahu i mlijeko u prahu te ekstrakt vanilije.
Miješajte na niskoj temperaturi dok se sastojci ne povežu, a zatim miksajte najvećom brzinom oko pet minuta, dok krema ne postane pahuljasta i dovoljno čvrsta da se može lijepo oblikovati u ukrase uz pomoć slastičarske vrećice s ukrasnim nastavkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....