Krušne mrvice su jako zgodna namirnica - jednostavne za korištenje i vrlo pouzdane: rijedak toč zgusnut će kao čarolijm, vodenastu smjesu za polpete ili popečke učinit će kompaktnom, a čak i najdosadniji kotlet postat će poslastica ako se posluži u korici od hrskavih, prženih zlatnožutih mrvica.
No nekima su krušne mrvice zabranjene, bilo zbog alergije ili intolerancije na pšenicu, bilo zbog toga što žele smanjiti unos ugljikohidrata. Srećom, postoji jedna namirnica kojm ćete ih uspješno zamijeniti: od pohanja piletine do dodavanja u mesne okruglice, orašasti plodovi uspješno će odigrati ulogu popularne prezle.
Iako su bademi mnogima omiljeni izbor, možete koristiti bilo koju vrstu orašastih plodova koje želite, od oraha, preko pistacija do kikirikija, ali ako ćete ih koristiti za pohanje, na jednu stvar morate pripaziti kako bi se orašasti plodovi dobro zalijepili na namirnicu.
Ključ je u veličini. Nemojte koristiti previše sitno samljevene orašaste plodove, fine kao brašno, ali neće vam odgovarati ni oni s previše velikih komadića jer bi takvi mogli otpasti za vrijeme prženja i izgorjeti u vrelom ulju kvareći okus jela.
Ako je razlog zbog kojeg posežete za orašastim plodovima u tome što ne želite koristiti ni pšenicu, možda mislite da će vam trebati alternativa i za brašno. Glavni sastojak prvog uobičajenog koraka pri pohanju zapravo možete sasvim preskočiti, ali nemojte preskakati umakanje namirnice u razmućena jaja.
Jajima ipak nemojte dodavati mlijeko kao što mnogi vole napraviti kod klasičnog pohanja, kako bi sloj koji stvaraju bio što ljepljiviji. To će osigurati da se mljeveni orašasti plodovi zalijepe kako treba i stvore kompaktan omotač oko namirnice, što će joj sačuvati sočnost.
Imajte na umu da orašasti plodovi brže izgore i na nižim temperaturama, stoga na ovaj način pohanu hranu nemojte pržiti na najjačoj vatri, inače bi jelo moglo imati gorak okus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....