Danas za pečenje kolača mahom koristimo papir za pečenje, ali ipak postoje slučajevi kad ga preskočimo. Može biti da ga niste kupili ili ste potpuno smetnuli staviti ga u pleh, a možda ste pripadnik stare škole koja voli tradicionalna rješenja pa radije namastite i pobrašnite pleh. A postoje i kolači, tj kalupi koji ne trpe papir za pečenje poput kuglofa.
Koji god bio uzrok, svima nam se sigurno bar nekad dogodilo ili će se dogoditi da se kolač zalijepi jer to je stvarno česta situacija. Ono što tada radimo je da ga nasilno vadimo pa u najmanju ruku žrtvujemo nekoliko komada koje time razmrvimo. A može biti i da nikako ne možemo izvaditi lijepu krišku, što nas košta živaca i volje.
Srećom, rješenje za taj problem je jednostavno. Kalup sa zalijepljenim kolačem na trenutak stavite iznad lonca s kipućom vodom i para će nam pomoći da se kolač lakše odvoji!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....