Palenta, pura, žganci... kako god nazivali ovo jelo, sigurno vam je poznato da se radi od grubo mljevenog kukuruza i vode uz dodatak soli te da ga se može kombinirati s različitim slanim, ali i slatkim dodacima za manje ili više složen, ali uvijek ukusan obrok. Othranila je generacije, smatra se pomalo sirotinjskim jelom, ali i dalje je volimo i rado kuhamo.
No radimo li to na najbolji način?
Ne. Jer koristimo instant krupicu, što rezultat čini drastično drugačijim. Ali što se može, treba se snaći s onim što nam je pri ruci pa, ako je jedino čime raspolažemo instant krupica, ipak možemo iskoristiti poneki mali trik da konačni rezultat učinimo boljim.
Okus, ali i teksturu palente od instant krupice možemo popraviti ako je umjesto u vodi skuhamo u juhi ili u mješavini vode i mlijeka - odaberite prema okusu priloga s kojim ćete je poslužiti nakon što se skuha.
Ako kojim slučajem zaboravite obaviti ovu sitnu, ali bitnu izmjenu, možete izvući još jednog asa iz rukava: u tek skuhanu puru dodajte komadić maslaca i dobro je promiješajte. Bez obzira na to volite li gušću ili rjeđu i s čim je namjeravate poslužiti, maslac će je obogatiti i podići će joj okus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....