StoryEditorOCM
Slanocakum-pakum

Bacite ga u pećnicu i zaboravite na nekoliko sati: recept za ovaj obrok ne zahtijeva puno truda, evo o čemu se radi...

Piše SD SPIZA
7. siječnja 2024. - 12:45

"Zaboravljena piletina" nije dobila ime po tome što se radi o nekom prastarom receptu, koji je nedavno iskopan iz bakinih kuharica. Umjesto toga, originalni recept rođen je u testnim kuhinjama tvrtke "Campbell‘s Soup" 1970-ih i s razlogom nosi upravo ovaj naziv.

Radi se o piletini, začinjenoj mješavinama juha i posluženoj na vrh kremaste riže. Ovo je izvrstan obrok koji ne zahtijeva puno truda - ‘bacite ga u pećnicu i zaboravite na nekoliko sati‘.

Drugim riječima, nekoliko jednostavnih sastojaka pomiješa se i prenese u posudu za pečenje, ide u pećnicu oko sat vremena i večera je gotova. Ništa ne kuhate na štednjaku jer pećnica odrađuje cijeli posao za vas.

Rezultat je sočna i mehana piletina koja ima hrskavu koricu zbog luka i začina te kremasta riža bogatog ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 11:16