Gladni ste toliko da vam se ne da trošiti puno vremena na kuhanje? Nema problema, donosimo vam brzinski recept za prefinu, kremastu tjestenu s pestom od superzdrave namirnice - priprema se tako lako da bi ga i dijete moglo napraviti (ali to ipak ne bismo preporučili, jer za pripremu je potreban blender).
Ideja nam nije nova, već smo čuli za pesto od avokada, a isprobali smo je u praksi (imamo samo riječi hvale, ovo je spas za one koji tu i tamo kupe avokado pa im propadne jer ne znaju što bi s njim), no pronašli smo jedan jako dobar i zgodan recept da ne možemo odoljeti da vam ga ne prenesemo.
Na profilu iza kojeg stoji Ben Rebuck doznali smo kako pripremiti pesto od avokada, orašastih plodova (u ovom se slučaju radi o indijskim oraščićima) i bosiljka, a ono što je u njemu posebno i što mu daje okus sličan izvornome je dodatak prehrambenog (nutritivnog) kvasca.
Sastojak pun vitamina B odlično se dopunjuje sa zdravim avokadom i u ovoj ulozi uspješno zamjenjuje parmezan. Rezultat je kremast i ukusan pesto bez kapi mlijeka.
Tjestenina s pestom od avokada
Sastojci:
75 g indijskih oraščića
60 ml vode (po potrebi)
3 žlice prehrambenog kvasca
1 žlica maslinovog ulja
1 avokado
1 limun (sok)
1 češanj češnjaka
1 vezica bosiljka
rukole po želji
prstohvat čili pahuljica
prstohvat soli
tjestenina po izboru
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
Blendajte sve sastojke osim tjestenine dok ne postignete željenu gustoću.
Dodajte malo vode za tjesteninu u tavu, dodajte pesto i umiješajte tjesteninu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....