Volite burratu, sviđa vam se kako je lijepo kremasta, ali niste baš sigurni što s njom? Sviđa vam se na pizzi, ali nećete valjda peći pizzu svaki put kad kupite burratu... Ali zato biste jelo koje vam predlažemo zbog burrate mogli raditi puno češće. Zdravije je od pizze i manje deblja, a ipak ćete u njemu guštati do zadnjeg zalogaja.
Kombinirajte burratu s pečenim povrćem, a zatim sve skupa začinite pestom i dobit ćete vrlo ukusan prilog koji vam, ako želite, može poslužiti kao kompletan obrok. Uz ovu kombinaciju možete i ne morate poslužiti prepečeni kruh, a ako je upotpunite lijepo rashlađenim vinom, eto vam elegantnog rješenja za iće i piće na ljetnim druženjima.
Pečeno povrće s pestom i burratom
Sastojci:
400 g tikvica
300 g patlidžana
200 g cherry rajčica
100 g kruha
50 g pinjola
40 g svježeg bosiljka
40 g parmezana
100 ml maslinovog ulja
1 burrata
1 režanj češnjaka
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Tikvice i patlidžane narežite na kolutove ili ploške, a cherry rajčice ostavite cijele ili ih prerežite napola. Povrće rasporedite na lim za pečenje, pokapajte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite. Pecite oko 25 minuta, dok ne omekša i blago se karamelizira.
Za to vrijeme pripremite pesto: u sjeckalici izmiksajte bosiljak, pinjole, naribani parmezan, oguljeni režanj češnjaka, prstohvat soli i 70 ml maslinovog ulja dok ne dobijete glatku pastu.
Kruh narežite na tanke šnite i kratko ih prepecite na suhoj tavi ili u pećnici dok ne postanu hrskave i zlatne.
Na tanjur rasporedite toplo pečeno povrće, pospite ga žlicama pesta i na sredinu stavite burratu (po želji je prethodno prerežite kako bi se počela otvarati). Pokapajte s još malo maslinovog ulja i svježe mljevenim paprom. Poslužite s prepečenim kruhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....