StoryEditorOCM
Slanopogledajte, lako je

Čudo od pohanih tikvica: dodajte ovo u jaja i dobit ćete najukusnije i najhrskavije zalogaje, pravit ćete ih svaki dan

Piše T. S. M.
15. srpnja 2025. - 07:05

Treba li vam nova ideja za pripremu tikvica? A što kažete na pohane tikvice na malo drugačiji način? Ako iz uobičajenog recepta izbacite prezlu, a jajima dodate naribani sir, dobit ćete pravo čudo od jela koje ćete poželjeti raditi svaki dan, sve dok ima tikvica.

Da bi vam ovaj recept uspio u potpunosti, trebat ćete pripaziti na nekoliko stvari, a prva od njih je način rezanja. Svaku ćete tikvicu vrlo oštrim nožem najprije nekoliko puta paralelno zarezati od dna pa skoro do peteljke, a zatim ćete tikvicu okrenuti za 90 stupnjeva i sve to ponoviti. Cilj je dobiti dugačke i uske prutiće koji se drže za dio tikvice oko peteljke.

image
Shutterstock

Druga važna stvar je tikvicu dobro posoliti, kako bi pustila višak tekućine i omekšala, jer za pripremu ovog jela važno je da su prutići mlohavi, kako bi se lijepo raširili kad ih umočite u jaje.

Treća stvar je pravilan odabir sira. Ne želite uzeti neku vrstu koja je previše mekana, jer bi se mogla prebrzo rastopiti i početi gorjeti, no ne želite ni sir koji je previše tvrd. Trebali biste misliti i na okus, jer tikvice su poprilično neutralne. Jedna od najboljih opcija za ovo jelo je cheddar.

Sad kad smo vas na sve upozorili preostaje samo otkriti vam što slijedi nakon što su tikvice narezane na opisani način, a sir nariban i dodan jajima.

Tikvice treba oscijediti od viška tekućine, a dobro ih je malo stisnuti da bi se to što potpunije obavilo. Potom se odvoje pojedinačne fete i svaka se umoči u brašno, a zatim u jaja sa sirom. Treba pripaziti da se sve trakice dobro rašire kako bi pokupile što više sira, a zatim ih treba još samo ispržiti u vrelom ulju s obje strane i ocijediti na kuhinjskom papiru.

Sve zvuči puno kompliciranije kad se pokušava prepričati, stoga pogledajte video u kojem ćete vidjeti cijeli proces. Treba li uopće spominjati da je veliki hit?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 22:27