Jedete li prokulice? Trebali biste! To što su vam možda mrske uopće nije važno, jer sjajan su izvor vitamina A, B, C, E i K, a sadrže i brojne minerale poput kalija, mangana, željeza, magnezija, bakra i kalcija te pored toga još i bjelančevine, vlakna, triptofan, lutein, zeaksantin...
Zelene bombice zdravih sastojaka, nažalost, mnogima su na crnoj listi najmrže hrane, no razlog je taj što ih ne znaju pripremiti kako treba. Najčešća pogreška koju im činimo na štetu je prekuhavanje, što bi svakako trebalo promijeniti - nutricionisti tvrde da ih je dovoljno kuhati na pari pet minuta ili kratko blanširati. Gurmani će se, pak, složiti da bi im možda ipak trebala još koja minutica u loncu ili, još bolje, u tavi. Pazite ovo: nakon što ste ih kratko prokuhali u slanoj vodi,...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....