Sjećate li se Ane Antunović, djevojke s Pelješca, koja je javnost oduševila u popularnom Masterchefu? Nije osvojila glavnu nagradu, ali svi su vidjeli s koliko strasti ova djevojka iz Kune kuha. Iako je u emisiji bila kandidat prije punih sedam godina, mnogi i dandanas prate što radi. Ana je, naime, u međuvremenu postala jedna od najprepoznatljivijih mladih gastro influencerica u Hrvatskoj. Iako živi u Zagrebu, često dolazi u rodni kraj i nikad nije daleko od teće!
Njezin Instagram profil "Kuhana i Pečena” prati skoro 80 tisuća ljudi, a impresivan broj pratitelja njezine videopriče i recepte pozorno prati i na drugim društvenim mrežama.
Budući da Ana nije pretenciozna i kuha jela čije sastojke ima svako prosječno kućanstvo i daje jednostavne upute, nije ni čudo da je postala tako popularna.
Sezona je variva, a ljudi posebno hvale njezino varivo od leće i to zato što ne traži puno vremena ni kulinarske vještine, a pritom je leća puna proteina i odlična alternativa mesu. Jako je zasitna, a pritom ima malo kalorija, što je čini idealno za sve koji vole fino jesti, a ne debljati se.
Usto, sadrži željezo, folnu kiselinu, magnezij, kalij i vitamine B skupine i, jako važno, redovita konzumacija može pomoći smanjiti loš kolesterol i podržati zdravlje srca.
Bacimo se na posao!
Leća za 4 osobe
Sastojci
200 g zelene leće (prethodno namočene oko 1 sat)
2 mrkve
1 ljubičasti luk
1 crvena kapula
1 poriluk (umjesto poriluka može i tikvica, balancana ili špinat)
1 žličica crvene slatke paprike
1 žličica zelenog currya (po želji)
sol, papar
Priprema
Narežite mrkve, crvenu kapulu i krumpir pa ih pirjajte u posudi dok ne omekšaju. Dodajte narezani poriluk i kratko ga propirjajte.
Ubacite namočenu leću pa sve podlijte vodom ili temeljcem. Dodajte crvenu papriku i curry (ako ga koristite). Kuhajte prema vrsti leće: crvenu i žutu oko 20 minuta, zelenu i smeđu oko 40 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte sol i papar.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....