StoryEditorOCM
Slanogusta i krepka

Dalmatinka kuha savršenu juhu, prava je likarija! Otkrila nam je odličan trik uz koji glavni sastojak uvijek ima pri ruci

Piše T. S. M.
23. siječnja 2025. - 14:12

Ništa vas neće tako dobro ugrijati kao dobra, gusta, domaća juha, a ako je napravite prema receptu koji smo dobili, moći ćete biti sigurni da će vas ovakva juhica lijepo okrijepiti pa čak i da će vam pomoći ako se ne osjećate baš najbolje.

Razlog je u tome što je puna zdravog povrća, a baza joj je pileći temeljac za koij je dokazano da može biti od pomoći u slučaju gripe i prehlade. Kako smo vam već više puta savjetovali, krepka pileća juhica jedna je od najboljih stvari - uz vitamin C i odmor - u slučaju sezonskih viroza i to zahvaljujući tome što sadrži cink, mineral s moćnim antimikrobnim svojstvima, kao i kolagen te amninokiseline koij su važni za imunitet.

image
Privatni album

Recept nam je poslala Dalmatinka koju pratimo na Instagramu Moj lipi vrtlić, a juhica o kojoj je riječ kuha se od porilika i krumpira, kako bi, osim pto je zdrava i ukusna, bila lijepo gusta i zasitna. Pileći temeljac koji koristi za ovu juhu, otkrila nam je, kuha od vratova, nogica i želuca domaće koke uz dodatak malo soli. Što joj preostane čuva u zamrzivaču do iduće prilike, a ovakve juhe kuha i od brokule, cvjetače, gljiva...

Gusta juha od povrća

Sastojci:

1 l pilećeg temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
20 g maslaca
2 srednje velika poriluka
2 veća krumpira
muškatni oraščić
sol

Priprema:

Na maslacu pirjajte nasjeckani poriluk i krumpir, posolite i zatim ih podlijte temeljcem.

Poklopite i pustite da se kuha dvadesetak minuta na laganoj vatri, zatim sastojke usitnite štapnim mikserom.

Dodajte mlijeko, vrhnje i svježe ribani muškatni oraščić i ostavite da prokuha pa kuhajte minutu-dvije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 05:45