Navikli smo da nas u svijetu hvale zbog dobre, friške ribe na gradele, mesa ispod peke i janjetine s ražnja, no do sada još nikad nismo vidjeli da nas je netko pohvalio zbog tjestenine. Istina, imamo mi izvrsne, nadaleko poznate makarune, Istra je čuvena po svojim pljukancima, a i štrukle, jedno od naših najpoznatijih jela bi se, ako zažmirimo na jedno oko, moglo svrstati u neki širi pojam "manistre"... Samo što ovdje nije riječ niti o jednom od spomenutih jela.
Na popisu najboljih svjetskih jela od tjestenine, koji je objavio World of Statistic, našle su se šurlice sa škampima, specijalitet s otoka Krka.
Što su to šurlice, možda se pitate. Riječ je o šupljoj, duguljastoj tjestenini koja je ime dobila po slonovoj surli. Nazivaju se i makarunima na iglu, jer se oblikuju omatan...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....