StoryEditorOCM
Slanomoćno

Đuveč iz pećnice s kobasicama: nema miješanja, podlijevanja ni gnjavaže, a okusom će vas očarati. Pripremite duplu dozu!

Piše T. S. M.
19. kolovoza 2024. - 14:00

Hvala bogu, napokon je osvježilo, a to znači da se mnogima od onih kojima su vrućine ubile želju za jelom apetit konačno vratio. Dosta salatica i juhica, idemo pripremiti nešto malo kripnije. Naš prijedlog vam je đuveč, ali ne bilo kakav.

Prema receptu koji vam nudimo napravit ćete ga još jednostavnije nego inače: bez miješanja, podlijevanja i gnjavaže,  odnosno - u pećnici. Nasjeckanom povru, pored začina, dodajte i dobar par kobasica i nećete pogriješiti. 

Zapečeni đuveč

Sastojci:

200 g riže
2 luka
2 češnja češnjaka
2 rajčice
1 par kobasica
1 paprika
1 tikvica
1 patlidžan
1 mrkva
1 kocka za juhu
ulje
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Na zagrijanom ulju kratko popržite luk, dodajte češnjak, promiješajte pa kad zamiriše dodajte narezanu mrkvu, papriku i t...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 20:34