Hvala bogu, napokon je osvježilo, a to znači da se mnogima od onih kojima su vrućine ubile želju za jelom apetit konačno vratio. Dosta salatica i juhica, idemo pripremiti nešto malo kripnije. Naš prijedlog vam je đuveč, ali ne bilo kakav.
Prema receptu koji vam nudimo napravit ćete ga još jednostavnije nego inače: bez miješanja, podlijevanja i gnjavaže, odnosno - u pećnici. Nasjeckanom povru, pored začina, dodajte i dobar par kobasica i nećete pogriješiti.
Zapečeni đuveč
Sastojci:
200 g riže
2 luka
2 češnja češnjaka
2 rajčice
1 par kobasica
1 paprika
1 tikvica
1 patlidžan
1 mrkva
1 kocka za juhu
ulje
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Na zagrijanom ulju kratko popržite luk, dodajte češnjak, promiješajte pa kad zamiriše dodajte narezanu mrkvu, papriku i t...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....