StoryEditorOCM
Slanobrzo i lako

Fažol alla dolce-garbo najbolji je s kremastom palentom s puno parmezana: očarat će vas opojni spoj okusa mletačke kuhinje

Piše T. S. M.
21. studenog 2024. - 13:51

Puno je jela koja neki obožavaju, a drugi ih ne mogu smisliti, a nama je napamet palo ovo: dolce-garbo. Odnosno, kako ga neki zovu, jetrica na venecijanski. Problematičan je upravo glavni sastojak - jetra, odnosno džigerica - jer mnogima već sama pomisao na nju stvara mučninu. Drugima pak, nema ništa slađe.

No čak i neki od onih kojima se jetra izrazito gadi priznaju da je riječ o jelu u koje, osim te mrske namirnice, idu jako dobri sastojci: puno luka, panceta, fini začini... E pa sad ćemo i takvima omogučiti užitak u ovom jelu. Kako? Džigericu ćemo zamijeniti grahom. 

Rado bismo ovo jelo nazvali fažol na venecijanski, ali ne smijemo. Takvo jelo već postoji, no o njemu neki drugi put. Idemo ga onda zvati fažol alla dolce-garbo. Riječ je zapravo o slobodnoj interpretaciji ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 13:42