Dobrih savjeta za pripremu hrane nikad nam nije dosta pa smo u jednoj od potraga za najboljim trikovima naišli na zanimljivu raspravu na Redditu. Jedan se korisnik požalio da mu grah, leća i slanutak uvijek teško padnu, a baš ima kod kuće poveću količinu kvalitetne domaće leće u suhom obliku za koju se boji da će mu propasti jer ju on ne zna skuhati.
Zapljuštali su savjeti, a jedan od njih osobito nam je privukao pažnju.
"U mojoj kulturi (grčkoj) leću, slanutak i grah kuhamo dva puta. Dopustite mi da pojasnim. Nakon što operete leću, stavite je u lonac s malo vode i ostavite je da se kuha oko 5-10 minuta. Bez soli, ulja i sličnih dodataka. Nakon toga bacite tu vodu i nastavite kuhati leću kako god želite. Postupajući ovako činimo mahunarke lakšima za probavu!", napisao je jedan korisnik i dobio puno pozitivnih reakcija.
Javili su se i oni koji su imali priliku isprobati opisani način pripreme, a jedan od njih napisao je kako spomenuta metoda pomaže u sprječavanju probavnih tegoba koje izazivaju mahunarke još bolje od prethodnog namakanja.
Svoje je iskustvo opisala i korisnica Reddita koja je navela kako je isprobala ovaj savjet i najprije kratko prokuhala leću, a zatim ju je koristila kao rižu za rižot.
"Još tvrdu leću pirjala sam s malo vina, vode i bujona. Rezultat je bio nevjerojatan i bio je iznenađujuće lak za probavu" napisala je.
Čini se da je ovo trik koji vrijedi isprobati...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....