Kuhani, zatim zgnječeni i zapečeni krumpiri su pravi internetski hit. S obzirom da je krumpir tako svestrana i dostupna namirnica vesele nas novi načini pripreme! Danas vam donosimo recept koji kombinira viralni način pripreme krumpira sa sezonskim povrćem, a možete ga poslužiti u raznim prigodama, kao samostalno jelo uz salatu ili prilog.
Koristite manje krumpire i prije kuhanja ih dobro operite jer ćete jesti i koru. Za posipanje koristite omiljeni sir koji se fino topi, poput goude, a možete i mozzarellu samo odstranite suvišnu tekućinu. Ako vas srce vuče, dodajte još začina po svom ukusu, a odlično će ići i neki prikladan suhomesnati dodatak poput kobasice. Količina je za okrugli kalup promjera 23 cm ili manji četvrtasti.
Pita od gnječenog krumpira i povrća sa sirom
Sastojci
350 g ili 5 manjih krumpira
2 jaja
1 tikvica
1 paprika
malo mlijeka
šaka cherry rajčica
šaka ribanog sira
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema
Krumpire dobro operite pa skuhajte "u cilo". Zagrijte pećnicu na 200 °C. Skuhane cijele i neoguljene krumpire posložite u kalup i zgnječite ih gnječilicom za pire, posolite, popaprite i polijte maslinovim uljem. Tikvicu narežite na tanke kolute i posložite preko krumpira. Izradite jaje vilicom i razrijedite s malo mlijeka te prelijte preko krumpira i tikvica. Poredajte zatim sjeckanu papriku i prepolovljene cherry rajčice. Dodajte još malo soli preko povrća i nariban sir. Pecite dok se sir ne rastopi i pita dobije lijepu zlatno smeđu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....