StoryEditorOCM
Slanobez guljenja kore

Internet luduje za ovim načinom pripreme krumpira! Dodali smo povrće i sir, sve zapekli i evo laganog ljetnog ručka

Piše K. V.
30. srpnja 2025. - 10:15

Kuhani, zatim zgnječeni i zapečeni krumpiri su pravi internetski hit. S obzirom da je krumpir tako svestrana i dostupna namirnica vesele nas novi načini pripreme! Danas vam donosimo recept koji kombinira viralni način pripreme krumpira sa sezonskim povrćem, a možete ga poslužiti u raznim prigodama, kao samostalno jelo uz salatu ili prilog.

image
Shutterstock

Koristite manje krumpire i prije kuhanja ih dobro operite jer ćete jesti i koru. Za posipanje koristite omiljeni sir koji se fino topi, poput goude, a možete i mozzarellu samo odstranite suvišnu tekućinu. Ako vas srce vuče, dodajte još začina po svom ukusu, a odlično će ići i neki prikladan suhomesnati dodatak poput kobasice. Količina je za okrugli kalup promjera 23 cm ili manji četvrtasti. 

image
Shutterstock

Pita od gnječenog krumpira i povrća sa sirom

Sastojci

350 g ili 5 manjih krumpira 
2 jaja 
1 tikvica
1 paprika
malo mlijeka
šaka cherry rajčica
šaka ribanog sira
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema

Krumpire dobro operite pa skuhajte "u cilo". Zagrijte pećnicu na 200 °C. Skuhane cijele i neoguljene krumpire posložite u kalup i zgnječite ih gnječilicom za pire, posolite, popaprite i polijte maslinovim uljem.  Tikvicu narežite na tanke kolute i posložite preko krumpira. Izradite jaje vilicom i razrijedite s malo mlijeka te prelijte preko krumpira i tikvica. Poredajte zatim sjeckanu papriku i prepolovljene cherry rajčice. Dodajte još malo soli preko povrća i nariban sir. Pecite dok se sir ne rastopi i pita dobije lijepu zlatno smeđu boju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2025 12:04