StoryEditorOCM
Slanoovo morate probati

Ispekli smo savršene uštipke, mekane poput oblaka i lakše probavljive: evo u čemu je njihova tajna, nas su oduševili...

Piše Tea Sumić Miletić
28. veljače 2024. - 08:10

Ako vam kruh, pizze i peciva izazivaju probavne tegobe, vrijeme je da promijenite način na koji ih pripremate. Želite li uživati u okusu omiljenih pekarskih proizvoda, ugledajte se na obožavatelje starinske metode za pečenje kruha i počnite ga raditi kako se to radilo nekoć davno - polako, sa strpljenjem i po mogućnosti uz brašno iz vodenice i domaći kvasac. Zadnje dvije navedene stavke nekima su možda nemoguća misija, ali ovaj dio o strpljenju svakako uvažite jer jamči izvrstan rezultat, predivnu teksturu, pun okus i bolju probavljivost.

Tajna je u sporoj fermentaciji koja se odvija satima, pa čak i danima, na mjestu s temperaturom nižom od sobne - najbolje u hladnjaku. Kad jednom počnete peći kruh na takav način, bit će vam to divna prilika z...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 12:18