StoryEditorOCM
Slanotradicionalno

Jeste li čuli za ćešket? Ovo starinsko jelo lijepo će vas zagrijati, nabavite dobru piletinu i ‘zaboravljenu‘ žitaricu

Piše T.S.M.
10. siječnja 2024. - 12:55

Zimi volimo kripna, tradicionalna jela, a volimo i jela s piletinom, stoga nam je ovih dana na jelovniku ćešket. Nikad niste čuli za njega? Onda mora biti da nikad niste bili u Bosni i Hercegovini u vrijeme Božića. Božić je, doduše za nama, ali vani grize za obraze što znači da će nam ovo zasitno, a jednostavno jelo jako dobro prijati.

Tradicionalno se ćešket priprema na Badnjak, a jede na Božić i obično se spravlja od domaće kokoši uz dodatak masnoće koja služi da se jelo za vrijeme dugotrajnog kuhanja ne bi zalijepilo za teću, no u nekim se receptima dodajte tek na kraju, prilikom posluživanja, pomiješana s krušnim mrvicama.

Osim navedenog, koristi se i jedna zdrava žitarica koje se, nažalost, vrlo rijetko sjetimo - mislimo, naravno, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 21:22