Isprobali ste razne recepte s tikvicama i sad biste baš nešto obično, jednostavne i brze pripreme? Manistra je uvijek dobar odgovor. U nastavku ćete pronaći recept za kremastu tjesteninu čija će vam priprema uzeti doslovno pola sata, a fenomenalnog svježeg i laganog okusa.
Vrsta tjestenine nije presudna pa možete izabrati vama najdražu. Birajte manje i mlađe tikvice. Što se tiče temeljca, odličan je pileći ili povrtni, ako ih nemate koristite kocku.Također, za dodatnu svježinu dobar detalj u umaku je malo korice limuna i koji list bosiljka, no nije nužno. Zato bi bilo više nego poželjno da koristite svježe ribani sir. Možda vas svaki put od kupnje odvrati cijena ili ste jednostavno navikli kupovati ribani, što je potpuno razumljivo, no zbog razlike u kvaliteti isplati se kupiti onaj u komadu, a i ne troši ga se puno.
Tjestenina s tikvicama i pinjolima
Sastojci
200 g tjestenine
2 tikvice
2 - 3 češnja češnjaka
1 manji luk
100 ml temeljca
Malo vrhnja ili krem sira
Šaka pinjola
Šaka ribanog parmezana
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Priprema
Tostirajte pinjole na suhoj tavi i stavite kuhati tjesteninu. Na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk, kad povene dodajte češnjak. Kad češnjak zamiriše dodajte tikvice narezane na tanke kolutiće i prepržite sa svih strana. Zatim dolijte temeljac, ako koristite kocku odgovarajuću količinu rastopite u vodi od kuhanja tjestenine.
Kad se prožme, umiješajte žlicu krem sira ili vrhnja za kuhanje po potrebi, ali ne pretjerujte da ne preuzme okus. Posolite i popaprite. Umak je gotov kad tikvice omekšaju bez da se raspadaju, pazite da se ne prekuhaju.U umak umiješajte skuhanu tjesteninu, po potrebi dolijte još tekućine od kuhanja tjestenine, posolite i popaprite. Umiješajte i parmezan, a sve završite s tostiranim pinjolima koje prospite po vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....