StoryEditorOCM
Slanoideja za ručak

Mađari imaju odličan recept za polpete u varivu od graška, vrijedi ga isprobati! Evo i što dodaju za još bolji okus...

Piše T. S. M.
9. travnja 2024. - 12:07

Nemate pojma što biste mogli za ručak? Razmotrite naš prijedlog, jer stvarno je dobar. Ne znamo koliko vam je poznata mađarska kuhinja, ali vjerojatno znate da se naši susjedi mogu pohvaliti brojnim vrlo ukusnim jelima. Za jedno od takvih možda još niste čuli, a zove se Zöldborsó Főzelék, u prijevodu nešto kao varivo od graška. 

Posebnost mu je u tome što se radi uz dodatak mlijeka i kiselog vrhnja, a prirodna slatkoća graška dodatno se naglašava dodatkom žličice šećera.

To fino varivo često poslužuju uz svoju verziju polpeta od mesa koaje nazivaju jednostavno Fasir, a one su posebne po tome što sadrže stari kruh, za mekoću i rahlost, te slatku mljevenu papriku, za još bolji okus.

Nudimo vam oba recepta pa se možete baciti na posao...

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 18:45