Volite li bureke i slične slane pite, sigurno volite i gibanicu, a ako je pritom volite i peći, dobro će vam doći jedan savjet. Ovo će vam omiljeno jelo ispasti baš savršeno ako nadjevu dodate sastojak koji mnogi tamo ne bi očekivali pronaći, a zaslužan je za prozračnost - cilj koji je mnogima nemoguća misija.
Gibanica će vam biti još bolja ako primijenite i zgodan mali trik za koji će vam trebati četiri šalice. Čega? E, to je dobro pitanje, a odgovor će vas poprilično iznenaditi.
Gibanica
Sastojci:
500 g gotovih kora
200 g punomasnog bijelog sira
3 jaja
250 ml mineralne vode
1 prašak za pecivo
malo ulja
soli po potrebi
Priprema:
Izmiješajte jaja u široj zdjeli, dodajte im izmrvljeni sir. Ako je jako slan nemojte dodavati soli. Dolijte mineralnu i malo ulja te dodajte prašak ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....