Jede vam se nešto s tkvicama, a ne znate što? Napravite pitu. Prema receptu koji nam je otkrila Vesna Lukić Laćarac koju ptarimo na Instagramu Vestax. Ova izvrsna pita od tikvica priprema se lakše od svih drugih jer se koriste gotve kore koje se režu u trakice, što poprilično olakšava i ubrzava pripremu.
Od kad nam je Vesna otkrila ovaj recept, to je jedini način na koji pripremamo ovo jelo. Povremeno odstupimo od izvornog prijedloga dodajući malo više jogurta (poslužit će vam i obični tekući), mijenjajući vrste sira (cheddar je super opcija) i igrajući se začinima, ali držimo se principa s rezanjem kora.
Ako već niste isprobali ovaj recept (objavili smo ga već prošlog ljeta), svakako to napravite.
Pita od tikvica
Sastojci:
400 g kora za pitu
400 g grčkog jogurta
100 g feta sira
100 g naribane mozzarelle
30 ml maslinovog ulja
4 jaja
1 tikvica
1/2 vrećice praška za pecivo
svježi peršin
sezam za posipanje
sol
Priprema:
Kore nasjeckajte na trake, kao na videu. U zdjeli pomiješajte grčki jogurt, fetu, mozzarellu, jaja, naribane tikvice, sjeckani svježi peršin, prašak za pecivo, sol i maslinovo ulje. Dodajte nasjeckane kore i sve izlijte u tepsiju i pospite sezamom. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....