Ako ste ikad pokušali napraviti gibanicu (ili barem pročitali recept), znate kolika je to gnjavaža. Sve one kore koje treba zgužvati pa umočiti u nadjev, zatim ocijediti pa redati u posudu za pečenje i sve one cake o preklapanju gornje kore... da čovjeka prođe volja, osobito ako ste pomalo gadljivi i grozna vamje pomisao na ručno gnječenje kora umočenih u smjesu sira i jaja.
Srećom pa postoje alternativni recepti. Prema ovom koji slijedi u nastavku, sve je puno brže gotovo i nema potreba dodirivati sirovi nadjev golim rukama. Glavni trik ove metode je u tome da se kore narežu na trakice i dodaju u nadjev, a potom se sve skupa u jednom potezu prebaci u posudu za pečenje.
Zaista lakše ne može.
Mi vam donosimo recept za pripremu gibanice s feta sirom i jogurtom - baš je u nje...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....