StoryEditorOCM
Slanodostojno gurmana

Nekoć sirotinjsko jelo, danas delicija: ovog se recepta ne srame ni u finim restoranima, divno spaja omiljene namirnice

Piše T. S. M.
25. rujna 2024. - 07:05

U svakoj kući treba biti krumpira, luka i jaja, a ni malo ulja nije na odmet. Imate li ih, nemate razloga za strah od gladi. Ali imate sve što vam treba za napraviti izvrsno jelo koje možete jesti za doručak, ručak ili večeru. Riječ je o starom receptu koji je nastao u vremenima kad je trebalo s malo sastojaka osmisliti jelo od kojeg se može dobro najesti.

Osmišljeno je u Španjolskoj pa ga neki danas nazivaju španjolskim omletom, a toliko je omiljeno da se poslužuje i u finim restoranima. Zašto ga ne biste napravili i vi, u vlastitoj režiji? Priprema je jednostavna, a užitak je zajamčen i to uz malo troška. Donosimo recept za više osoba koji možete prilagoditi svojim potrebama igrajući se količinama navedenih namirnica.

Preporučljivo je koristiti mladi krumpir, a neki...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 11:39