Omlet od krumpira odličan je izbor kada želite pripremiti brzo, zasitno i jednostavno jelo koje traži samo nekoliko osnovnih namirnica. Krumpir daje punoću i teksturu, jaja osiguravaju proteine, a sve zajedno čini hranjiv obrok koji može poslužiti kao doručak, ručak ili večera. Ovaj omlet, nekad sirotinjsko jelo, možete dignuti i na veću razinu tako da mu dodate povrće, sireve ili začine koje već imate kod kuće. Vrlo praktično za dane kad želite nešto toplo, ukusno i brzo gotovo. I za prste lizat!
Omlet od krumpira
Sastojci
300 g krumpira
50 ml mlijeka
3 žlice maslinova ulja
1 žličica papra
2 jaja
sol, papar
Priprema
Krumpire ogulite, narežite na tanke ploške i kratko ih prokuhajte 5 do 7 minuta da omekšaju. Ocijedite ih i ostavite da se malo ohlade, a zatim ih zagrijte na tavi s maslinovim uljem.
Dodajte mlijeko i lagano promiješajte da se krumpiri oblože tekućinom. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, sol i papar pa tu smjesu prelijte preko krumpira.
Pecite na laganoj vatri dok se donji dio ne stisne, a potom tavu kratko poklopite kako bi se omlet ravnomjerno ispekao. Kada se jaja potpuno stegnu, lagano preklopite omlet i poslužite topao.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....