StoryEditorOCM
Slanodva ključna sastojka

Obožavate rižoto, ali vaši kulinarski pokušaji nisu kremasti i okus nije ništa bolji od skuhane riže? Isprobajte ovo

Piše SD SPIZA
6. siječnja 2024. - 12:20

Obožavate rižoto, ali koliko se god trudili ne ispada van kremast? Kako bi unaprijedili svoje kulinarske vještine i kako bi vaše jelo uistinu bilo rižoto, a ne samo skuhana riža, pronašli smo odličan recept za rižoto kao iz restorana. 

Trebat će vam riža za rižoto, kao što je arborio, i temeljac - to su dva ključna sastojka za uspješno jelo. Ovaj recept uključuje i gljive koje će savršeno zaokružiti okus, a zahvaljujući njima za čas ćete napraviti i temeljac. 

Rižoto s gljivama

Sastojci:

50 g suhih vrganja
1 povrtna kocka za temeljac
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka 
2 češnja češnjaka
250 g šampinjona
300 g riže za rižoto, npr. arborio
175 ml bijelog vina
25 g maslaca
peršin
50 g parmezana 

Priprema: 

Stavite 50 g suhih vrganja u posudu i prelijte ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 21:05