Obožavate rižoto, ali koliko se god trudili ne ispada van kremast? Kako bi unaprijedili svoje kulinarske vještine i kako bi vaše jelo uistinu bilo rižoto, a ne samo skuhana riža, pronašli smo odličan recept za rižoto kao iz restorana.
Trebat će vam riža za rižoto, kao što je arborio, i temeljac - to su dva ključna sastojka za uspješno jelo. Ovaj recept uključuje i gljive koje će savršeno zaokružiti okus, a zahvaljujući njima za čas ćete napraviti i temeljac.
Rižoto s gljivama
Sastojci:
50 g suhih vrganja
1 povrtna kocka za temeljac
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
250 g šampinjona
300 g riže za rižoto, npr. arborio
175 ml bijelog vina
25 g maslaca
peršin
50 g parmezana
Priprema:
Stavite 50 g suhih vrganja u posudu i prelijte ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....