Volite li odreske, a još su vam draži kad su nadjeveni, moralo bi vam biti poznato ovo jelo: saltimbocca je čuveni specijalitet talijanske kuhinje koji se priprema s nekoliko jednostavnih sastojaka, a oduševljava okusom i sočnošću.
Nije sa sigurnošću poznato od kada datira recept niti se s potpunom izvjesnošću može govoriti o njegovom podrijetlu, premda nse jelo često naziva saltimbocca romana, pa mnogi vjeruju kako potječe iz Rima. S ovim se nipošto ne bi složili u Bresciji, gradu koji se nalazi u regiji Lombardiji, koja graniči sa Švicarskom, i čija je kuhinja poznata po jelu pod nazivom uccelli scappati, odnosno "odbjegle ptice" i smatra se jelom koje je osmišljeno nakon nekog davnog neuspješnog lova na ptice.
Recept je vrlo blizak onome za saltimboccu, što, kad ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....