Odrezak, odnosno šnicel, može biti razlog za sreću i veselje, ali isto tako može biti zaslužan za pravo razočaranje. Sve ovisi o tome je li pripremljen kako treba, a za to je potrebno ponešto iskustva i koji maleni "tajni sastojak". Takav dodatak nije samo stvar ukusa, jer ne podiže samo aromu jela nego može znatno utjecati i na teksturu pa upravo o njemu može ovisiti hoće li šniceli koje pripremate na kraju biti sočni i mekani ili tvrdi i jedva jestivi.
Oni koji misle da se odresci za past‘ po podu od oduševljenja mogu napraviti samo uz korištenje mesa, ulja, soli i papra u krivu su, baš kao i oni koji vjeruju da će svi takvi dodaci odgovarati svim vrstama mesa.
Jer, kao što iskusni kuhari znaju, svaka vrsta mesa traži svoj poseban dodatak. Svinjski odresci postaju mekši i bogatijeg okusa ako im desetak minuta prije kraja dodate malo vrhnja i žličicu senfa. Dobit ćete kremasti umak koji se lijepo upija u meso i zaokružuje okus.
Kod telećih odrezaka, pak, trik je u bijelom vinu i svježem peršinu: vino omekšava vlakna mesa, a peršin donosi svježinu i laganu aromu.
Juneći odresci vole dodatak tamnog piva ili umaka od rajčice, što okusu daje dubinu, ali također omekšava nešto tvrđa vlakna kod ove vrste mesa.
Za najbolji učinak, spomenute dodatke ubacite kad je meso gotovo omekšalo, smanjite vatru i pustite da sve lagano prokuha pod poklopcem. Rezultat je odrezak koji se topi u ustima i miris koji obećava savršen zalogaj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....