Tjestenina je jedna od onih namirnica za koju novih recepata nikad dosta. Svaki zlata vrijedi ako ćemo moći uživati u ukusnim, kremastim i brzim ručkovima. Ovaj put riječ je o jednom od poznatijih i klasičnijih talijanskih recepata koji se lako priprema – tjestenini Alfredo!
Njena kremasta tekstura i bogat okus čine je idealnim izborom za brze, ali ukusne obroke. Dok ne zamiriše na pijatu potrebno je samo 15 minuta, stoga je idealna za tjedne ručkove.
A da sve još bude zanimljivije, iza ovog jednostavnog jela stoji fascinantna priča koja je započela početkom 20. stoljeća, u srcu Rima...
Prema legendi, talentirani kuhar i vlasnik restorana u Rimu, Alfredo di Lelio, ovo jelo je prvi put pripremio za svoju suprugu nakon što je rodila njihovo prvo dijete. Želeći joj pomoći ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....