StoryEditorOCM

Ovakvu sarmu morate probati: recept iz sasvim neočekivanog kraja Hrvatske sadrži sastojak koji jelo čini još boljim

Piše T. S. M.
9. prosinca 2024. - 16:26

Sezona je kiselog kupusa i sarmi, na veselje bonkulovića. Volite li isprobavati recepte za dobro poznate specijalitete, evo vam jedan vrlo zgodan. Možda nikad ne biste rekli, ali ovaj recept za sarme stiže nam iz - Istre. Ono što ga izdvaja i po čemu nam je zanimljiv je sastojak za još bolji okus. Ne, nisu tartufi, a nije ni istarski pršut.

Ma nije niti jedna namirnica koju biste onako na prvu povezali s Istrom. Ali stvarno ima smisla dodati je - riječ je o sasvim običnom senfu.

Dodate li senf u smjesu s mljevenim mesom, postići ćete pikantnost i dubinu okusa kakve standardni sastojci ne mogu proizvesti. 

Ovaj recept ima još jednu osobitost: u nadjev treba dodati i jaje. Ne znamo što mislite o tom detalju, neki ga vole koristiti jer, kažu, čini nadjev kompaktnijim, drugima to n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 20:40