Klasična krumpir salata nezaobilazan je dio mnogih stolova, a najdraža nam je uz ribu i meso s roštilja. Iako smo navikli na njenu klasičnu pripremu, danas imamo jednu malo drukčiju verziju omiljenog nam priloga, tajna ovog recepta krije se u načinu pripreme krumpira, zahvaljujući kojem tekstura postaje skroz drugačija, a okus izraženiji i bogatiji nego inače.
Za razliku od uobičajene pripreme, gdje se krumpir samo kuha, reže i miješa s ostalim sastojcima, ovdje se on nakon kuhanja lagano gnječi i peče u pećnici. Takav postupak stvara predobar kontrast, izvana krumpir postaje blago hrskav, dok iznutra ostaje mekan i sočan.
Krumpir salata s preljevom
Sastojci
600-700 g sitnog krumpira
1 crveni luk
pola svježeg krastavca
peršin
sol
slatka paprika
sol
papar
Preljev
6 žlica jogurta
3 žlice majoneze
1 žlica senfa
sok od 1/2 limuna
sol
papar
Priprema
Skuhajte krumpire, zatim ih rasporedite na lim za pečenje i lagano zgnječite. Prelijte ih s malo maslinova ulja, dodajte začine i pecite oko 20 minuta na 180 °C.
Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte sve sastojke za preljev i dodajte povrće. Pečene krumpire stavite u posudu s ostalim sastojcima, dobro promiješajte i poslužite kao salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....