Trebate li ideju za brzinski obrok iz jedne posude, evo vam je. Manistra na pome. Dosadno? Ma nije, jer ovo nije obična tjestenina sa šalšom od rajčice nego pasta al forno, što će reći zapečena pašta.
Za pripremu će vam trebati tek malo više vremena nego za pripremu klasične tjestenine sa šalšom, a ako budete koristili pome iz konverve, bit ćete gotovi još puno, puno prije. Ljepota ovog jela je u tome što se tjestenina s rajčicom slojevito kombinira sa sirom pa je rezultat i više nego zadovoljavajući
Pasta al forno s rajčicom
Sastojci
800 g rajčica (ako vam se žuri, koristite one iz konzerve)
500 g tjestenine
250 g mozzarelle
150 g ribanog parmezana
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica sušenog origana
1 žličica sušenog bosiljka
2 češnja češnjaka
sol, papar
Priprema:...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....