StoryEditorOCM
Slanojednostavno, a super

Parmigiana od krumpira: bolja od musake, sočnija od pite i s puno, puno sira - ovo je jelo koje zaista morate probati!

Piše T. S. M.
16. kolovoza 2024. - 12:34

Cijelog ljeta pečemo parmigianu, slasni talijanski složenac od patlidžana (koji mogu, ali ne moraju biti pohani) i sad smo ga se već pomalo zasitili.Spremni smo za nove izazove. Prvi izazov je bila parmigiana bianca, odnosno bijela parmigiana, koja se umjesto s balancanama radi s tikvicama, a sada smo se našli pred drugim...

Parmigiana di patate vrsta je ovog jela koja se radi s krumpirima. Nemojte je pomiješati s musakom, sastojci su tek donekle slični, ali ni s francuskim krumpirom. Oba spomenuta jela, za razliku od parmigiane sadrže jaja i/ili vrhnje, no ovdje ih nećete naći.

Naći ćete, umjesto toga, puno, puno sira. I to kakvog... Izvorno se koristi dimljena verzija sira provola, koji ćete, ako ga ne pronađete, zamijeniti nekom dostupnom vrstom d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 23:53