StoryEditorOCM
Slanonajbolje balancane

Patlidžani pohani na ovaj način su za prste polizat, a tajna bogatog okusa krije se u ovome. Jaja i brašno vam ne trebaju

Piše T. S. M.
6. kolovoza 2024. - 13:07

Jeste li se ovog ljeta već napohali balancana? Mi jesmo, onih na klasičan način, pa smo se bacili u potragu za novim receptima. Jedan jako dobar pronašli smo na talijanskom YouTube kanalu Rapanello i baš nas je oduševio. Ovaj recept jamči najukusnije pohane patlidžane, a razlog zbog kojeg su balancane propremljene na ovaj način tako dobre je jednostavan - kombinira ih se s neodoljivim sastojcima. Izvorno se koriste dvije vrste sira i prosciutto cotto, talijanska suhomesnata delikatesa koju možete zamijeniti kuhanom ili pečenom šunkom.

Zanimljiv je i sam način pohanja: umjesto valjanja u brašno, umakanja u jaja pa potom valjanja u prezlu, prema ovom načinu pripreme potpuno se preskaču prva dva koraka. Sve što trebate napraviti je uvaljati balancane u krušne mrvice kojima ste d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 21:52