Planirate li peći ribu na gradele ili u škrovadi, potrudite se napraviti i jednostavan, a odličan umak koji je čini još boljom. Tradicionalno se poslužuje uz ribu sa žara ili iz pećnice u Italiji, a nosi naziv salsa triestina odnosno tršćanski umak. Sasvim ga je lako napraviti, sve sastojke dobro poznajete i vjerojatno su vam pri ruci. Uložite li dvije minute truda, baš će vam se isplatiti.
Da na spomenute načine pripremljenu ribu rado poslužuje uz ovaj umak otkrio nam je u jednom razgovoru Ivan Pažanin.
"Češnjak, petrusimul i maslinovo ulje čine tršćanski umak koji od pamtivijeka stavljamo na ribu", rekao je te dodao kako jako voli peršin i češnjak te da mu je drago "da sve puca od okusa".
Što nam je još tom prilikom ispričao pročitati možete ovdje.
Tršćansk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....