StoryEditorOCM
Slanoslasne pogačice

Peciva sa sirom mekana kao pamuk: po ovome su receptu jako ukusna i brzo gotova, a zbog jednog sastojka tope se u ustima

Piše T. S. M.
22. travnja 2024. - 07:05

Teško je odoljeti svježe ispečenim pecivima, osobito kad su primamljivo okruglasta, mekana kao pamuk i puna fine arome sira. Ako vam je nakon ovog opisa došlo da ih zagrizete, baš dobro jer imamo recept. Jednostavan, bez previše posla i kompliciranja.

Po ovom ćete receptu dobiti ukusne, mekane, mirisne pogačice, tako fine da se tope u ustima. Tajna uspjeha je u dodatku kiselog vrhnja, zbog kojeg se baš lijepo napuhnu i dobiju nježniju teksturu.

Što se tiče okusa, taj je na vama, odnosno na siru koji ćete odabrati: ako želite blaži okus jer ćete pogačice jesti s paštetama i namazima, poslužit će vam gouda ili trapist, a ako želite pikantnije pogačice koje možete poslužiti kao grickalicu uz vino, odaberite parmezan ili pecorino. Ako ih planirate gricka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 16:51