Sad kad je gotov lovostaj na srdelu i drugu malu plavu ribu osobit je gušt prošetati peškarijom, no u tom obilju sitnih, zdravih ribica lako nam mogu promaknuti - školjke. Nemojte to dopustiti. Uz srdele i inćune ili štogod bijele ribe, ako vam je cijena po volji, kupite i koje kilo pedoča, nećete pogriješiti.
Evo vam i dodatni razlog, pored onog da je riječ o omiljenom dalmatinskom jelu iza kojeg je pravi gušt popiti čašu bevande pa malo ubiti oko: pedoče su vrlo zdrave, a sastav im je po pitanju željeza i proteina bogatiji nego u mesa. Bogate su vitaminima A i B12 na kojima će vam koža, oči i imunološki sustav biti zahvalni, a također i cinkom koji je važan za funkciju imunološkog sustava.
Nudimo vam odličan i jednostavan recept za pedoče na buzaru koji je chef...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....