Pileći paprikaš jedno je od onih jela koje vas na prvi zalogaj lansira natrag u djetinjstvo, ravno u bakinu kuhinju. No znate li da u pripremi pilećeg paprikaša lako možete nadmašiti i mamu i baku?
Stvar je u jednom sitnom, ali bitnom detalju koji čuda čini za okus ovog poznatog jela, a vezan je uz jedan od glavnih sastojaka. Papriku, umjesto da je dodate odmah na početku, kako se obično radi, dodajte pred sam kraj. Na taj će način sačuvati okus i hrskavost te jelu dati sasvim novu dimenziju.
Pileći paprikaš
Sastojci:
500 g piletine
2 mrkve
2 luka
1 crvena paprika
1 režanj češnjaka
1/8 korijen peršina
1/8 korijena celera
2 žlice koncentrata rajčice
1 žlica masti ili ulja
1 žlica brašna
1 žličica mljevene crvene paprike
1 žličica dimljene paprike
sol, papar
Priprema:
Piletin...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....