StoryEditorOCM
Slanoveliki specijalitet

Piletina će vam se topiti u ustima od mekoće i bit će ukusna kao nijedna koju ste probali: ovaj je recept s razlogom hit

Piše T. S. M.
9. rujna 2024. - 14:33

Pripremate li često piletinu, sigurno imate svoj omiljeni recept, ali mi vam predlažemo da malo proširite kulinarske vidike i da je pripremite na novi način. Jeste li ikad čuli za piletinu tagine?

Riječ je o jelu iz marokanske kulinarske tradicije koje je steklo svjetsku slavu. Riječ tagine označava način pripreme i odnosi se na posebnu posudu specifično izrađenog vrha koja omogućuje hrani da se kuha u vlastitom soku i ostane mekana i sočna.

Ako nemate tagine (što se da ispraviti, jer i kod nas se mogu kupiti ili se naruče online), poslužit ćete se malim trikom koji oponaša način pripreme u toj tradicionalnoj posudi.

Piletina tagine

Sastojci:

8 pilećih zabataka
2 šake otkoštenih zelenih maslina
2-3 žlice maslinovog ulja
2 žlice brašna
2 žli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 22:54